ua en ru

Сімферопольська міськрада запланувала витрати на програму поводження зі сміттям в 1,2 млрд грн

Депутати Сімферопольської міськради затвердили програму поводження з побутовими відходами на 2011-2012 рр. і на перспективу розвитку до 2015 р., для реалізації якої необхідно 1 млрд 213 млн 044,5 тис. грн. Відповідне рішення ухвалено на черговій сесії міськради 21 квітня, передає кореспондент РБК-Україна.
Згідно з документом, на першому етапі (в 2011 р.) міськрада планує прийняти правила благоустрою Сімферополя, встановити прийнятні тарифи на збір і транспортування відходів, оновити парк сміттєвозів, придбати 6270 контейнерів, 53 одиниці спецтехніки для зимового утримання доріг (23,83 млн грн) , а також побудувати станцію зливну для утилізації рідких нечистот (9 млн грн), закупити для їх вивозу 5 одиниць техніки (1,25 млн грн) і т.д. Також на першому етапі програми передбачається оновлення контейнерного господарства та парку сміттєвозів, а також ліквідація несанкціонованих звалищ. На ці цілі в 2011 р. міськрада виділить 47 млн грн.
Другий етап програми (2012 рік) передбачає, зокрема, початок роботи сучасного сміттєсортувального комплексу, впровадження найбільш ефективних проектів із роздільного збирання ТПВ та їх переробки, інше.
Згідно з документом, на останньому, третьому етапі (до 2015 р.), планується реорганізувати систему житлово-комунального господарства міста, забезпечити екологічно безпечне захоронення ТПВ, інше.
Підсумком програми поводження з побутовими відходами Сімферополя на 2011 - 2012 рр. і на перспективу розвитку до 2015 р. має стати зменшення обсягів захоронення сміття, його шкідливого впливу на здоров'я людей, а також продовження терміну служби полігону ТПВ.
Програма фінансуватиметься з держбюджету, кримського і сімферопольського бюджетів, за рахунок грантів, кредитів і благодійних внесків.