ua en ru

Сили АТО витіснили терористів з Сіверська, - штаб АТО

Сили антитерористичної операції витіснили терористів з Сіверська Донецької області.

Сили антитерористичної операції витіснили терористів з Сіверська Донецької області. Про це у своєму Facebook повідомив офіційний представник антитерористичної операції (АТО) з місця подій Владислав Селезньов.

"Сили АТО провели комплекс заходів з блокування та звуження зони контролю території, де знаходяться терористи. Одним із завдань силовиків є сковування частини сил бойовиків на рубежі Сіверськ-Лисичанськ. Указана тактика з успіхом виконала свої завдання", - написав Селезньов.

За його словами, також військовослужбовці, задіяні в операції АТО, провели ряд заходів щодо створення мережі блокпостів, що дозволило оточити сили противника, тим самим обмеживши бойовиків в чиненні опору.

"Після того як бойовики усвідомили, що сили АТО повністю обмежили їх поле для маневрів і наступів, вони були змушені тікати, покинувши н.п. Сіверськ. Активна фаза АТО в районі Сіверська триває", - написав Селезньов.

Селезньов відзначив, що активними діями в Сіверську українські силовики відволікали основні сили противника від Луганського аеропорту.

"Одночасно з цим, силами десантного підрозділу, який дислокується на території Луганського аеропорту, була проведена операція зі знищення угруповання бойовиків в районі Луганська. Внаслідок вдало проведеної операції була знищена установка залпового вогню БМ-21 "Град". Українські десантники продовжують виконання операції", - написав речник АТО.

Раніше "міністр оборони" самопроголошеної Донецької народної республіки Ігор Стрільців на своїй сторінці в Facebook повідомив, що основні сили ополчення минулої ночі покинули Сіверськ.

"Сіверськ вночі залишений щоб уникнути оточення", - написав Стрелков.

Сіверськ - місто районного значення в Артемівському районі Донецької області України. Розташований на річці Бахмут. Населення - понад 10 тис. осіб. Залізнична станція.

Нагадаємо, під час активної фази АТО українські силовики, починаючи з 5 липня 2014 р., звільнили від терористів міста Слов'янськ, Краматорськ, Дружківку, Костянтинівку і ряд інших міст Донецької області.