ua en ru

Сили АТО збили російський безпілотник, який коригував вогонь бойовиків

Сили АТО збили російський безпілотник, який коригував вогонь бойовиків Фото: АТО на Донбасі

Запуск безпілотника здійснювався із стартової позиції на території РФ

Сили антитерористичної операції (АТО) збили російський безпілотник, який коригував вогонь бойовиків на Донбасі. Про це йдеться у повідомленні прес-служби штабу АТО у Facebook.

"06.11.2016 року о 17:00 у районі населеного пункту Мелекіне, Першотравневого р-ну, Донецької обл. силами антитерористичної операції був знешкоджений БпЛА ЗС РФ типу "Орлан-10" (бортовий №10332)", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, після проведення аналізу інформації не видаленої оператором безпілотника і яка містилась на флеш-накопичувачі, сили АТО встановили, що в період з 20 серпня по 6 листопада 2016 року безпілотник не менше 4-х разів залучався до виконання завдань з ведення аеророзвідки позицій Збройних сил України.

"Запуск безпілотника здійснювався із стартової позиції на території РФ, 17 км західніше населеного пункту Єйськ, Ростовської обл. Російської Федерації. Факт виявлення безпілотника "Орлан-10" в акваторії Азовського моря та ведення повітряної розвідки об’єктів ЗСУ, та в черговий раз підтверджує безпосередню підтримку злочинної діяльності НЗФ та вкотре вказує на участь ЗС РФ в військовому конфлікті на сході України", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, в період виконання завдань безпілотником, здійснювались прицільні обстріли позицій підрозділів сил антитерористичної операції з боку бойовиків у районах населених пунктів Широкіне, Водяне, Талаківка. Мінометний та артилерійський вогонь вівся з районів Саханка, Комінтернове, Заїченко.

"Прицільність обстрілів підтверджує дорозвідку наших позицій та корегування вогню артилерії НЗФ з боку ЗС РФ та в черговий раз підтверджує злочинну діяльність та безпосередню участь ЗС РФ в військовому конфлікті на сході України", - йдеться у повідомленні.

Увага! Незаперечні докази участі армії РФ у конфлікті на Донбасі. 06.11.2016 року о 17.00 год. у районі населеного пун...

Опубліковано Прес-центр штабу АТО 11 листопад 2016 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що РФ планує максимально посилити напругу в зоні АТО.