ua en ru

Сили АТО розбили передові підрозділи бойовиків під Маріуполем, - ІО

Сили антитерористичної операції (АТО) розбили передові підрозділи бойовиків під Маріуполем (Донецька область). Про це у своєму Facebook повідомив керівник групи "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук.

"У 6.50 ранку (10.02.2015) на Маріупольському напрямку українські війська без артпідготовки, домігшись оперативної раптовості, перейшли в наступ відразу на декількох ділянках, діючи кількома тактичними групами. В ході першого дня настання українським військам вдалося просунутися на 7-10 км, звільнивши ряд населених пунктів. Потім противник спробував зупинити просування українських підрозділів шляхом нанесення масованих вогневих ударів артилерією по їх бойових порядків, а також організацією загороджувального вогню на шляхах їх руху", - йдеться в повідомленні.

При цьому, як наголошується, передові підрозділи російських військ на Навоазовському напрямку фактично розбиті. Зокрема, знищено 4-х гарматну протитанкову батарею противника, до 5 одиниць бронетехніки, а також 6 одиниць автомобільної техніки.

Нагадаємо, в ході наступу сил антитерористичної операції від Маріуполя у напрямку Новоазовська лінія фронту відсунута на схід на 20 км

Раніше повідомлялося, що бойовики залишають свої позиції в районі наступу під Маріуполем.