ua en ru

Сила руйнування в житловому будинку в Харкові схожа на вибух 40-літрового балона зі скрапленим газом, - "Харківміськгаз"

Вибух в Харкові в будинку по пр. Московському, 248г, в результаті якого загинули чотири людини, міг трапитися через пошкодженого балона зі скрапленим газом. Про це заявив заступник головного інженера ПАТ "Харківміськгазу" Володимир Кузнєцов сьогодні на прес-конференції, повідомляє прес-служба Харківської міської ради.

Кузнєцов відзначив, що будинок газифікований і в ньому встановлені газові варочні плити. Він також зазначив, що якщо балон заправляють газом при температурі -15 градусів, як було вчора, і коли потім заносять у тепле приміщення, то всередині балона створюється тиск, і газ розширюється, що може викликати вибух.

"Але потрібно з'ясувати, чи не було механічних ушкоджень на балоні, встановити, де він зберігався. Якщо балон випробуваний і перевірений, то він безпечний. Але, може, його упустили, і в комплексі це призвело до такого результату. Я був в цьому будинку , сила руйнування схожа на вибух 40-літрового балона зі скрапленим газом. Але остаточні висновки зроблять фахівці, які задіяні в розслідуванні ", - сказав Кузнєцов. Він також повідомив, що оглядав кухню в будинку і не побачив там ніяких несправностей, прилади були підключені правильно.

Читайте також: У Харкові затриманий підозрюваний у причетності до вибуху в житловому будинку