ua en ru

Швейцарці проголосували за автоматичне висилання іноземців, які скоїли тяжкі злочини

У Швейцарії напередодні відбувся референдум з питання про автоматичне позбавлення права на проживання в державі іноземців, які скоїли тяжкі злочини. Результати голосування вже оприлюднено: 52,9% швейцарців, які мають право голосу і взяли участь у референдумі, проголосували за посилення заходів щодо іноземців, які вчинили злочини; проти цієї ініціативи висловилися 47,1% громадян, передає РБК з посиланням на Associated Press.

Пропозицію парламенту країни про розгляд кожної справи іноземців в індивідуальному порядку було відхилено під час голосування 53% учасників референдуму.

Голосування було організовано з ініціативи Швейцарської народної партії, що входить до складу правлячої коаліції.

За даними цієї партії, іноземці відповідальні за половину скоєних у Швейцарії злочинів. При цьому п'яту частину з 7,7 млн людей, що живуть у країні, складають громадяни інших держав. Іноземні громадяни, що вчинили такі злочини, як вбивство, згвалтування, або є пов'язані з торгівлею наркотиками, будуть автоматично позбавлятися права жити у Швейцарії. Депортованій особі буде заборонено повертатися до країни на термін від 5 до 20 років.