ua en ru

Швейцарія завершує головування в ОБСЄ і передає його Сербії

Швейцарія завершує головування в ОБСЄ і передає його Сербії

Швейцарія завершує головування в Організації з безпеки і співробітництва в Європі та передає його Сербії. Про це сьогодні заявив міністр закордонних справ Швейцарії та голова ОБСЄ Дідьє Буркхальтер, передає прес-служба організації.

Буркхальтер зазначив, що ситуація з безпекою в Європі помітно погіршилася в 2014 р. Він підкреслив, що криза в Україні "став одним з найгірших криз в євроатлантичному та євразійському регіоні після закінчення " холодної війни".

"Він приніс людські страждання українського народу і негативно позначився на стабільності і безпеки в регіоні ОБСЄ і за його межами. Український криза поставила під сумнів багато припущення про європейський порядку після закінчення холодної війни", - сказав Буркхальтер.

Глава ОБСЄ подякував, зокрема, спостерігачів спеціальної моніторингової місії в Україні та місії спостерігачів на російських пунктах пропуску "Гуково" і "Донецьк" за їх роботу.

Він побажав всього найкращого новому голові ОБСЄ, сербському віце-прем'єру і міністру закордонних справ Івіці Дачичу і запевнив Сербію у незмінній підтримці з боку Швейцарії.

Нагадаємо, Сербія пообіцяла допомогти в деескалації конфлікту в Україні під час свого головування в ОБСЄ.

Раніше Україна звинуватила Сербію в недружньому ставленні через участь сербських спостерігачів на "виборах" в самопроголошених республіках на Донбасі 2 листопада.