ua en ru

Швейцарія ввела санкції проти дочірньої компанії російського "Газпромбанку", - АР

Швейцарія ввела санкції проти дочірньої компанії російського "Газпромбанку", - АР Фото: "Газпромбанк" (facebook.com gpbofficial)

Банк підозрюють у відмиванні грошей протягом десяти років

Регулятор фінансового ринку Швейцарії FINMA заборонив дочірній компанії російського "Газпромбанку" залучати нових приватних клієнтів. Банк підозрюють у відмиванні грошей протягом десяти років, передає The Associated Press.

Повідомляється, що регулятор фінансового ринку Швейцарії провів розслідування відносно більше 30 швейцарських банків після того, як з'явилося "Панамське досьє".

Видання зазначає, що поглиблена перевірка була проведена у відношенні 20 банків. Крім того, в ході розслідування "Газпромбанк" став єдиним банком, проти якого ввели обмеження.

Так, у регуляторі повідомили, що з'явилися "серйозні недоліки в процесах з протидії відмиванню грошей", які пов'язані з приватними клієнтами "Газпромбанк Швейцарія" в Цюріху, власником якого є "Газпромбанк".

За даними регулятора російський банк порушив процес з протидії відмиванню грошей в період з 2006 по 2016 роки.

"Розслідування FINMA, завершене в січні 2018 року, встановило, що компанія "Газпромбанк Швейцарія" порушила процес з протидії відмиванню грошей згідно вимогам у період з 2006 по 2016 рік", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, наприкінці вересня повідомлялося, що російський "Ощадбанк" планує закрити бізнес в ряді країн Європи під тиском санкцій.