ua en ru

Швеція видала попередження цивільним суднам у зв’язку з навчаннями РФ у Балтійському морі

Швеція видала попередження цивільним суднам у зв’язку з навчаннями РФ у Балтійському морі Фото: прапор Швеції (pixabay.com)

Деякі райони будуть небезпечними з ранку середи по вечір п’ятниці

Влада Швеції видала попередження для цивільних суден у зв’язку з запланованими цього тижня російськими військово-морськими навчаннями у Балтійському морі. Про це повідомляє The Associated Press.

Як заявила представниця Шведської адміністрації морського транспорту Марі Галлерфелт, російські артилерійські вправи у трьох окремих районах на півдні та південному сході Балтійського моря означають, що ці райони будуть небезпечними з ранку середи по вечір п’ятниці.

Навчання відбудуться між Швецією, Польщею і Латвією на незначній відстані від шведського міста Карскрона, де розміщена ключова база ВМС Швеції. Вони включають запуск ракет з суден.

Міністерство оборони Латвії минулого тижня викликало військового аташе Росії, щоб висловити свою стурбованість у зв'язку з військово-морським навчанням, назвавши його провокаційною і непотрібною демонстрацією сили.

Нагадаємо, раніше сьогодні повідомлялося, що військова авіація України і Данії проводить спільну операцію "Північний сокіл".