ua en ru

У Швеції зафіксовано перший випадок зараження вірусом Зіку

У Швеції зафіксовано перший випадок зараження вірусом Зіку Фото: лабораторія

Шведські медики вважають, що ризику виникнення епідемії в країні немає

Один випадок зараження вірусом Зіку зареєстрований у Швеції. Про це повідомляє шведське агентства суспільного здоров'я, передає видання Helsingborgs Dagblad.

Як зазначає видання, вірус не викликав серйозного захворювання у його носія. Медики вважають, що ризику виникнення епідемії в країні немає.

"Причин вважати, що вірус буде поширюватися в Швеції, немає. Комарів, які є носіями вірусу, тут немає. Тому і немає приводу Андерс Валленстен.

На відміну від США, Швеція в даний час не перешкоджає вагітним жінкам, які подорожують в Південну Америку, але радить зв'язатися зі своїм лікарем для консультації перед поїздкою.

"Наша оцінка полягає в тому, що дуже мало туристів схильні до цієї хвороби взагалі. Від цього вірусу ви можете убезпечити себе, просто захистившись від комарів", - сказав Валленстен.

Нагадаємо, 27 січня лабораторні аналізи показали позитивний результат на цей вірус у жителя Данії. Це перший випадок зараження тропічним вірусом Зіку в Європі.

Вірус, який переноситься комарами, в 2015 році поширився в Бразилії, а потім став охоплювати інші країни Південної Америки.
Найбільшу небезпеку він становить для вагітних жінок, так як викликає ризик народження дитини з мікроцефалією.

У Бразилії кількість таких дітей становить близько 4 тисяч. Вакцини від вірусу Зіку поки не існує.