ua en ru

У Швеції літак здійснив вимушену посадку

У Швеції літак здійснив вимушену посадку Ілюстративне фото (facebook.com SAS)

У результаті інциденту ніхто не постраждав

Літак авіакомпанії SAS, що виконував рейс Кіруна - Стокгольм здійснив вимушену посадку в місті Люле в Швеції. Про це повідомляє шведський телеканал SVT, посилаючись на прес-службу авіакомпанії.

Посадка була здійснена через загоряння двигуна.

"Літак здійснив екстрену посадку згідно з правилами безпеки. Стався збій в одному з двигунів", - зазначила представник прес-служби SAS Фрей Аннаматц.

Авіакомпанія повідомляє, що на борту літака в момент події було кілька сотень пасажирів. У результаті інциденту ніхто не постраждав.

Один з очевидців, який сидів біля лівого двигуна, розповів телеканалу, що, коли літак піднявся на максимальну висоту, відбулися два хлопки, після чого літак трохи потягнуло наліво, а після виникло загоряння. Співрозмовник телеканалу додав, що екіпаж літака відразу поінформував пасажирів про технічний збій. Лівий двигун був відключений, і повітряне судно екстрено сіло в Лулео на правому двигуні.

Також зазначено, що що SAS відправить пасажирів із Люле в Стокгольм іншим літаком.

Нагадаємо, в Мікронезії (регіон у Тихому океані) пасажирський літак Boeing 737-800 впав у море під час посадки. Літак, який летів із Японії у Папуа - Нову Гвінею з 36 пасажирами і 11 членами екіпажу на борту, викотився за межі злітно-посадкової смуги на острові Вино (штат Чуук, Мікронезія) і опинився у море.

Раніше РБК-Україна повідомляло про двох загиблих в результаті аварії легкомоторного літака в федеральній землі Тюрінгія на сході Німеччини.