ua en ru

Швайка доручив санітарній службі зв'язувати ситуацію з експортом зерна з Криму в обхід України

Міністр аграрної політики і продовольства України Ігор Швайка дав доручення Державній ветеринарній фіто-санітарній службі України з'ясувати, яким чином відбувається експорт зерна з АР Крим.

Міністр аграрної політики і продовольства України Ігор Швайка дав доручення Державній ветеринарній фіто-санітарній службі України з'ясувати, яким чином відбувається експорт зерна з АР Крим. Про це Швайка повідомив сьогодні журналістам під час Всеукраїнського аграрного форуму, передає кореспондент РБК-Україна.

"Захоплення наших потужностей в Криму є результатом військового вторгнення. Як вони змогли експортувати, я не знаю, тому що це суверенна територія України. Без наших фіто-санітарних сертифікатів це робити не можна. Я дав завдання вчора вирішити питання про те, що відбувається із зерном в Криму. Я дав доручення Державній ветеринарній фіто-санітарній службі", - сказав Швайка.

Нагадаємо, як повідомляв Россільгоспнагляд, Крим почав експортувати зерно врожаю 2014 р. в Саудівську Аравію та на Кіпр. В Саудівську Аравію на поточний момент з Криму відвантажено 22 648 тис. т, на Кіпр - 4 603 тис. т ячменю 2 класу.