ua en ru

Шустер дав свідчення в суді у справі російських ГРУшників

Шустер дав свідчення в суді у справі російських ГРУшників Фото: Савік Шустер

Наступне засідання суду відбудеться 15 грудня о 9:30 за київським часом

Телеведучий Савік Шустер сьогодні, 7 вересня 2015 року, дав свідчення в суді у справі офіцерів Головного розвідувального управління (ГРУ) Збройних сил Росії Олександра Александрова і Євгена Єрофєєва. Про це повідомляє "Медіазона".

Як повідомляється, телеведучий Савік Шустер, який брав у Єрофєєва і Александрова інтерв'ю в лікарні, був викликаний до суду як свідок. Запис цих інтерв'ю раніше був продемонстрований в суді.

"Наша студія і наша програма, ми багато місяців намагалися отримати матеріали і зустрітися з російським військовими на території України. Коли ми дізналися про Александрова і Єрофєєв, ми відразу попросили можливості з ними зустрітися, нам дозволили. Це було у військовому госпіталі", - пояснив Шустер.

Шустер дав свідчення в суді у справі російських ГРУшників

Фото ("Медіазона"): Савік Шустер дав свідчення в суді у справі російських ГРУшників

Як повідомив Шустер, в ході інтерв'ю Грушники повідомили, що вони військовослужбовці російських військових сил, що знаходяться на території України, де вони виконували бойовий наказ.

Шустер також розповів, що на здоров'я Александров і Єрофєєв не скаржилися. Дозвіл на інтерв'ю журналісти отримували не від лікарів, а від СБУ.

Відзначається, що в ході сьогоднішнього засідання крім Шустера в якості свідка свідчення давав і 22-річний Юрій Бондаренко, командир механізованої роти в 92-й бригаді ЗСУ.

Після допиту Бондаренко суд оголосив перерву до 15 грудня 2015 року, засідання призначене на 9:30 за київським часом, а також 29 грудня 2015 року.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що захист офіцерів Головного розвідувального управління (ГРУ) Збройних сил Росії Олександра Александрова і Євгена Єрофєєва клопотала про допит журналіста Савіка Шустера в якості свідка у справі.