ua en ru

Шульца звинуватили у фінансових порушеннях

Шульца звинуватили у фінансових порушеннях Фото: Мартін Шульц

Кандидата в канцлери Німеччини звинувачують у "фаворитизмі чистої води"

Голова комітету Європарламенту з контролю за бюджетом Інге Гресле висунула звинувачення проти кандидата в канцлери Німеччини від Соціал-демократичної партії Німеччини Мартіна Шульца в "фаворитизмі чистої води", передає DW.

Повідомляється, що на даний момент Європейське відомство по боротьбі з шахрайством перевіряє повідомлення про сумнівні підвищення на посаді та виплати премій під час головування Шульца в Європарламенті.

Особливу увагу привернули дії Шульца по відношенню до його прес-аташе і менеджера його нинішньої передвиборної кампанії Маркуса Енгельса.

"Шульц у перший день своєї роботи в якості голови Європарламенту підписав розпорядження про те, що місцем роботи Енгельса значився Брюссель, хоча той жив і працював в Берліні", - заявила Гресле.

Також Гресле зауважила, що Енгельс у 2012 році був відправлений у тривале службове відрядження до Берліна, де жив у той час. Однак він продовжував отримувати надбавки і гроші, оскільки місцем його роботи вважався Брюссель.

В управлінні справами Європарламенту поки не бачать будь-яких порушень закону колишнім головою Парламенту ЄС.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що третя за величиною партія в Німеччині підтримала висунення Меркель на посаду канцлера.