ua en ru

Кандидат на посаду канцлера ФРН Шульц обіцяє боротися з популізмом

Кандидат на посаду канцлера ФРН Шульц обіцяє боротися з популізмом Фото: Мартін Шульц озвучив перші передвиборчі обіцянки

Екс-глава Європарламенту назвав риторику президента США Дональда Трампа "расистською"

Кандидат від німецьких соціал-демократів Мартін Шульц, який має стати суперником канцлера Ангели Меркель на виборах, пообіцяв боротися з популізмом у разі перемоги його партії у вересні 2017 року. Про це повідомляє ВВС.

Зазначено, що на зборах Соціал-демократичної партії Німеччини (СДПН) у Берліні він розкритикував євроскептиків і назвав риторику президента США Дональда Трампа "расистською".

У своїй промові в неділю він сказав, що зростання популізму відбувається через дедалі ширшу прірву між звичайними робітниками і багатими. 61-річний політик також розкритикував плани партії Меркель скоротити податки і збільшити фінансування оборони за рахунок урізання соціальних програм.

Повідомляється, що учасники зборів одноголосно затвердили Шульца кандидатом, який поведе партію на вибори.

Опитування показують, що соціал-демократи відстають від християнських демократів, однак особистий рейтинг Шульца дещо випереджає рейтинг Меркель, яка планує балотуватися на четвертий термін.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Соціал-демократична партія Німеччини у неділю, 19 березня 2017 року, офіційно номінувала Мартіна Шульца у кандидати на посаду канцлера ФРН.