ua en ru

Штайнмайер заявив про загрозу нового великомасштабного військового конфлікту

Штайнмайер заявив про загрозу нового великомасштабного військового конфлікту Джерело фото:flickr.com/Heinrich-Böll-Stiftung

Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайер заявив, що загроза загальноєвропейської війни через конфлікт на сході України зберігається. Про це він заявив в інтерв'ю Hannoversche Allgemeine Zeitung.

За словами Штайнмаєра, недавні події з загибеллю мирних людей під Донецьком показують, що "загроза, яку конфлікт в Україні представляє для всієї Європи, як і раніше зберігається".

Міністр охарактеризував поточну ситуацію в Україні як "неймовірно заплутану", оскільки учасникам переговорів доводиться "одночасно обговорювати лінії демаркації, відвід важких озброєнь з Донбасу, обмін полоненими і доступ до гуманітарної допомоги".

Штайнмаєр наголосив, що Німеччина "буде робити все, щоб не допустити рецидиву великомасштабного військового конфлікту".

Нагадаємо, 15 січня глави України, Росії, Німеччини та Франції повинні були зустрітися в Астані, щоб обговорити поточну ситуацію в Донбасі, однак після того, як зустріч глав МЗС цих країн закінчилася безрезультатно, переговори на найвищому рівні було вирішено не проводити.

Зазначимо, 19 січня у Брюсселі відбудеться зустріч глав МЗС, на якій передбачається розгляд питання про пом'якшення санкцій проти Росії у випадку стабілізації ситуації на Донбасі.