ua en ru

Штайнмайер висловився за участь ісламістів в переговорах щодо Сирії

Штайнмайер висловився за участь ісламістів в переговорах щодо Сирії Фото: Франк-Вальтер Штайнмайер

Глава МЗС Німеччини вважає, що участь в переговорах повинні брати всі, хто де-факто володіє владою

Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайер висловився за участь представників ісламістських угруповань у переговорах по врегулюванню конфлікту в Сирії. Про це міністр заявив в інтерв'ю газеті Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung.

"Звідки ж можуть взятися помірковані кола після понад п'яти років громадянської війни, крайнього насильства та загального огрубіння? Я боюся, ми давно вже пройшли той момент, коли б ми могли вибирати партнерів для діалогу та учасників переговорів", - сказав Штайнмаєр, передає Deutsche Welle.

За словами міністра, необхідним є альянс всіх тих, які "представляють свою частину сирійського суспільства, де-факто володіють владою, поважають принципи віденського процесу і готові припинити боротьбу між собою в процесі женевських переговорів".

Міністр також підкреслив, що його заява стосується як президента Сирії Башара Асада, так і сирійської опозиції. Але в той же час він зазначив, що "за столом переговорів не повинно бути ісламістських терористів і екстремістів, які тільки й хочуть, що саботувати політичне врегулювання". Однак Штайнмаєр вважає можливим участь, зокрема, таких угруповань як "Ахрар аш-Шам" і "Джейш аль-Іслам".

Нагадаємо, Росія і США близькі до досягнення компромісу з прийдешнім переговорів про мирне врегулювання конфлікту в Сирії.