ua en ru

Bloomberg: США і Росія близькі до компромісу в переговорах щодо Сирії

Bloomberg: США і Росія близькі до компромісу в переговорах щодо Сирії Фото: президент США Барак Обама

США і Росія пішли на ряд поступок щодо переговорів по Сирії в Женеві

Росія і США близькі до досягнення компромісу щодо прийдешніх переговорів про мирне врегулювання конфлікту в Сирії. Про це повідомляє агентство Bloomberg з посиланням на свої джерела в ООН.

За словами джерел, зараз немає підстав говорити про те, що переговори будуть зірвані. За словами одного із західних дипломатів, Росія погодилася на участь в саміті "Армії ісламу" - делегації опозиційних організацій, підтримуваних Саудівською Аравією.

У свою чергу США готові погодитися на приїзд до Женеви делегації, на складі якій наполягала РФ. Мова йде про участь у консультаціях колишнього заступника глави уряду Сирії Кадрі Джаміля і одного з лідерів курдів Салеха Мусліма. Проти них виступала Саудівська Аравія.

Очікується, що запрошенням обох делегацій в Швейцарії займеться спеціальний представник ООН по Сирії Стефан де Містура, повідомили агентству джерела в ООН. Офіційно про компроміс може бути оголошено вже в понеділок в Женеві.

Нагадаємо, видання Financial Times повідомило, що президент Росії Володимир Путін на початку січня попросив президента Сирії Башара Асада піти у відставку.