ua en ru

Штайнмаєр закликав до продовження перемир'я на Донбасі

Штайнмаєр закликав до продовження перемир'я на Донбасі Фото: Франк-Вальтер Штайнмаєр

Угода про припинення вогню на Донбасі дотримувалося протягом декількох днів

Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр у своєму зверненні від імені ОБСЄ закликав до продовження перемир'я на Донбасі. Про це йдеться в поширеному в п'ятницю, 1 січня, повідомленні прес-служби.

"Я радий, що, за спостереженнями ОБСЄ, угода про припинення вогню на сході України знову утримувалося протягом декількох днів і що більш серйозних інцидентів в конфліктних зонах не сталося", - заявив він.

Штайнмаєр наголосив, що не можна послаблювати зусилля в посередництві між Росією і Україною в "нормандському форматі" і в даний час.

"Ситуація, яка склалася дає нам надію, що протиборчі сторони також зроблять інші складні кроки, які ще необхідно зробити для повної реалізації мінських угод, з готовністю знайти конструктивні рішення, які допоможуть подолати кризу і розрядити конфлікт в довгостроковій перспективі", - зазначив глава МЗС Німеччини.

Нагадаємо, 23 грудня режим "повної тиші" на Донбасі на період новорічних свят офіційно вступив в силу.

Однак, бойовики у новорічну ніч з 31 грудня 2015 року на 1 січня 2016 року активізували обстріл сил антитерористичної операції (АТО) на Донбасі.