ua en ru

Штаби Макрона і Клінтон атакували одні й ті ж російські хакери, - The Guardian

Штаби Макрона і Клінтон атакували одні й ті ж російські хакери, - The Guardian Фото: штаби Макрона і Клінтон атакували одні й ті ж російські хакери

Хакери, які відповідальні за кібератаки, пов'язані з ГРУ

Кібератаку на передвиборний штаб президента Франції Еммануеля Макрона і колишнього кандидата в президенти США від Демократичної партії Хілларі Клінтон здійснили одні й ті ж російські хакери. Про це повідомляє The Guardian.

"Хакери, які стоять за масованої і скоординованою атакою на кампанію обраного президента Франції Еммануеля Макрона, були пов'язані з цілим рядом фірм з дослідження кібербезпеки, пов'язаних з Росією, тією ж групою, яку звинуватили в атаку на Демократичну партію незадовго до виборів у США", - йдеться в повідомленні.

Так, Нью-Йоркська компанія Flashpoint і Токійська компанія Trend Micro повідомили про те, що група хакерів, відома як "Advanced Persistent Threat 28" (APT28), "Fancy Bear" і "Pawn Storm", несе відповідальність за кібератаки. Група співпрацювала з Головним розвідувальним управлінням Росії.

Нагадаємо, вчора повідомлялося, що французькі правоохоронні органи почали розслідування хакерської атаки на передвиборний штаб Макрона.