ua en ru

У штабі ООС показали наслідки обстрілу Торецька

У штабі ООС показали наслідки обстрілу Торецька Фото: обстріл Торецька (facebook.com/pressjfo.news)

Сьогодні вранці проросійські бойовики здійснили обстріл двох медзакладів у Торецьку

У штабі операції об'єднаних сил (ООС) показали наслідки обстрілу Торецька, який бойовики здійснили з артсистем та мінометів. Про це йдеться у повідомленні штабу у Facebook.

Як повідомляється, сьогодні, 24 травня, близько четвертої годин ранку, проросійські бойовики здійснили обстріл двох медзакладів у Торецьку - психіатричного та протитуберкульозного диспансеру. Внаслідок обстрілу щонайменше 35 снарядів та мін влучили у зазначені будівлі.

"Вогонь по цивільній інфраструктурі населеного пункту Торецьк противник вів з використанням фугасно-осколочних снарядів повітряного розриву. Зокрема, зафіксовано пошкодження стін та вікон медичних закладів, прилеглого газогону та декількох автомобілів. На щастя, ніхто з місцевих мешканців не постраждав", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, наразі за даним фактом порушене кримінальне провадження.

"Українська сторона СЦКК вкотре наголошує, що подібні дії з боку ватажків окупаційної адміністрації РФ є доволі цинічним, свідчить про явне нехтування ними усіма нормами міжнародного гуманітарного права, Женевської конвенції, що несуть пряму загрозу життю та здоров’ю цивільного населення, значну матеріальну шкоду місцевим жителям", - йдеться у повідомленні.

Українська сторона СЦКК: Обстріл бойовиками збройних формувань РФ населеного пункту Торецьк артсистемами калібру 152 мм...

Опубліковано Операція об'єднаних сил / Joint forces operation 24 травня 2018 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що проросійські бойовики на Донбасі з ранку відновили обстріл Торецька, в результаті чого пошкоджено будівлю місцевого медичного закладу.