ua en ru

Шпиль Нотр-Дам де Парі обвалився через пожежу

Шпиль Нотр-Дам де Парі обвалився через пожежу Фото: пожежа в Парижі (twitter.com/RemyBuisine)

Макрон відправиться на місце пожежі Нотр-Дам де Парі

Через пожежу в Соборі Паризької Богоматері звалився шпиль. Про це повідомляє Le Figaro.

Повідомляється, президент Франції Еммануель Макрон відправиться на місце пожежі Нотр-Дам де Парі.

Нагадаємо, що загорівся Собор Паризької Богоматері. Вогонь охопив всю будівлю. За деякими даними, пожежа могла початися на будівельних лісах. Відзначимо, що через пожежу також впав дах будівлі Нотр-Дам де Парі. Фасад собору і частина оточуючих його конструкцій встояли.

Пожежні повідомили, що пожежа сталася через роботу з реставрації будівлі. Раніше повідомлялося, що собор останнім часом перебував на реставрації, біля стін будівлі були встановлені будівельні риштування. Як писала Le Parisien, у квітні будівельники вели роботи на даху будівлі, намагаючись відновити історичний вигляд шпиля.

Правоохоронці повідомляють, що постраждалих і загиблих немає. Повідомляється, що пожежа спалахнула після офіційного закриття собору. З острова Сіте евакуювали людей.

Відзначимо, що станом на 21:40 за київським часом сила пожежі значно знизилася. Однак повідомляється, що пожежа охопила одну з двох веж собору. На місці працюють близько 400 пожежників. Станом на 23:05 ліва вежа собору все ще горить.

В ЮНЕСКО відреагували на пожежу і заявили, що спробують допомогти зберегти і відновити Нотр-Дам. За словами пожежників, наступні півтора години матимуть вирішальне значення для долі охопленого пожежею собору.

Шпиль Нотр-Дам де Парі обвалився через пожежуФото: пожежа у соборі (twitter.com/LaCroix)

Начальник пожежної охорони, бригади якої займалися гасінням пожежі в соборі Паризької богоматері, заявив, що основну структуру будівлі "повністю" вдалося зберегти. Також повідомляється, що в результаті пожежі постраждав один пожежник.

У свою чергу, Макрон заявив, що Нотр-Дам де Парі буде відновлений. Він повідомив, що рятувальникам вдалося врятувати фасад собору і його вежі.

"Ми всі разом відновимо цей собор", - заявив президент Франції.

Зазначимо, що президент США Дональд Трамп заявив, що в цій ситуації потрібно діяти швидко. РБК-Украина опублікувала фото з місця події. Також радник з питань культури посольства України у Франції опублікувала відео.

Раніше РБК-Україна писало, що в результаті пожежі в торговому центрі в Бангкоку (Таїланд) загинули три людини і поранені щонайменше вісім людей.

Собор Паризької Богоматері - є одним з найвідоміших культових споруд світу. Щороку подивитися на Нотр-Дам де Парі приїжджає 13-14 мільйонів туристів. Собор Паризької Богоматері є географічним центром не тільки Парижа, але і всієї країни. Саме тут знаходиться так званий "Нульовий кілометр", від якого ведуть відлік все відстані у Франції.