ua en ru

Шойгу розповів в Держдумі про план "дійти до Євфрату" в Сирії

Шойгу розповів в Держдумі про план "дійти до Євфрату" в Сирії Фото: Сергій Шойгу

Глава Міноборони Росії повідомив, що терміни операції РФ у Сирії не визначено

Терміни операції Сирії не визначено, але Росія розглядає варіант "дійти до Євфрату". Про це заявив Сергій Шойгу на закритому засіданні в Держдумі, передає РБК.

Як повідомляє видання, строки військової операції в Сирії Шойгу на закритій нараді не назвав.

На запитання депутатів Держдуми про ймовірність сухопутної операції в Сирії глава Міноборони Росії конкретно не відповів.

"Було питання, почнемо ми сухопутну операцію, якщо туди підуть європейці. Він [Шойгу], сказав: "нехай спробують", - розповіло джерело РБК.

Також Шойгу розповів, що Росія не буде створювати нові військові бази в Сирії.

Глава думського комітету з оборони Володимир Комоєдов підтвердив, що Шойгу виключив проведення сухопутної операції в Сирії.

Після закритої урядової години заступник голови комітету Ради Федерації з оборони та безпеки Франц Клинцевич розповів журналістам, що глава Міноборони не звертався до депутатів за додатковим фінансування Повітряно-космічних сил (ВКЗ).

Нагадаємо, Росія проводить військову операцію в Сирії з 30 вересня на прохання президента Сирії Башара Асада. Можливість наземної операції в Сирії Москва виключала з самого початку сирійської кампанії.

Щоденні витрати на військову операцію в Сирії РБК наприкінці жовтня оцінив у $2,5 млн, що в річному обчисленні дає більше $900 млн. Пізніше джерело в уряді Росії Bloomberg розповів, що Москва запланувала в бюджеті на 2016 рік витрати на сирійську кампанію в розмірі $1,2 млрд або $3,3 млн на день.