ua en ru

Шойгу буде засуджено в Україні заочно, - Аваков

Шойгу буде засуджено в Україні заочно, - Аваков
Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков прогнозує, що міністр оборони Російської Федерації Сергій Шойгу, проти якого в Україні відкрито кримінальне провадження, буде засуджений українським судом в заочному режимі.

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков прогнозує, що міністр оборони Російської Федерації Сергій Шойгу, проти якого в Україні відкрито кримінальне провадження, буде засуджений українським судом в заочному режимі. Про це журналістам заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, передає кореспондент РБК-Україна.

"Всі ті суб'єкти, проти яких порушено справи, наприклад, громадянин Шойгу, міністр оборони Російської Федерації, громадяни, які з'явилися фінансистами бандитських організацій, Гиркина, "Беса", проти яких порушено справи МВС, - ці справи будуть розслідувані вже в заочному режимі. Ми сподіваємося, що суд винесе відповідне рішення, і за відповідним санкціям ми оголосимо цих людей в розшук на всій території України і світу", - заявив Аваков.

Нагадаємо, в липні 2014р. Міністерство внутрішніх справ України відкрило кримінальне провадження проти міністра оборони Росії Сергія Шойгу за підозрою у сприянні терористам в Україні.

Сьогодні, 31 жовтня, в Україні набув чинності закон, який дозволяє проводити заочний судовий розгляд у відношенні підозрюваного у злочинах проти основ національної безпеки України.