ua en ru

Шотландія не зможе накласти вето на переговори по Brexit, - Мей

Шотландія не зможе накласти вето на переговори по Brexit, - Мей Фото: прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей

Уряд Великобританії буде враховувати думку Шотландії та інших частин Сполученого Королівства при підготовці до виходу з ЄС

Прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей заявила, що вислухає побоювання Шотландії щодо виходу Великобританії з Євросоюзу, але не дозволить їй накласти вето на переговори з Brexit. Про це пише Reuters.

"В чому я точно впевнена, так це в тому, що при розгляді питання про переговори з ЄС ми підключимо уряд Шотландії до наших обговорень, вирішуючи, яку позицію займе Сполучене Королівство. Сполучене Королівство буде дотримуватися своєї позиції в переговорах, і ми, як уряд Сполученого Королівства, будемо вести переговори з Європейським союзом", - сказала Мей.

За її словами, уряд Великобританії буде враховувати думку Шотландії та інших частин Сполученого Королівства при підготовці до виходу з ЄС.

Після референдуму 23 червня про вихід Британії з ЄС, перший міністр Шотландії доручив уряду почати роботу над законодавчою базою для нового референдуму про незалежність регіону. Ймовірність проведення нового референдуму висока, однак говорити про те, що він пройде напевно, занадто рано, вважає міністр.

Нагадаємо, прем'єр Італії заявив, що після Brexit у Британії не буде більше прав.