ua en ru

У Шотландії наступного тижня поновляться дебати про незалежність

У Шотландії наступного тижня поновляться дебати про незалежність Фото: Нікола Стерджен (facebook.com/theSNP)

Стерджен оголосила про відновлення дискусій про незалежність Шотландії

У Шотландії наступного тижня поновляться дебати про незалежність від Великобританії. Про це заявила перший міністр і лідер Шотландської національної партії Нікола Стерджен, передає BBC.

"Як тільки у нас з'явиться деяка визначеність щодо результату Brexit і майбутніх відносин Сполученого Королівства з Євросоюзом, тоді я знову розгляну питання про терміни проведення референдуму про незалежність", - заявила Стерджен.

У той же час вона виключає проведення другого такого референдуму до прояснення перспектив після Brexit. Стерджен також додала, що її партія наступного тижня відновить дискусії про незалежність Шотландії після публікації доповіді про економічне зростання. Очікується, що її опублікують у п'ятницю, 25 травня. Крім того, передбачається, що це може призвести до створення шотландської валюти.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що парламент Шотландії не підтримав проект закону про Brexit. Голосування не має обов'язкової сили для Лондона і не може зупинити процедуру прийняття закону про вихід Британії з ЄС.