ua en ru

Шкіль: Єдиний список опозиції на вибори в ВР очолить Юлія Тимошенко

Єдиний список опозиції на виборах в Верховну Раду України (ВР) очолить колишній прем'єр, лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко. Про це в ефірі радіо "Свобода" заявив народний депутат від фракції БЮТБ Андрій Шкіль.

"Очолить єдиний список, звичайно, Юлія Тимошенко", - наголосив він. У відповідь на запитання, як бути з тим фактом, що Тимошенко нині відбуває покарання у харківській колонії, народний депутат зазначив: "Це - проблеми нинішньої влади. Наше завдання - не полегшувати життя антидемократичному режиму, а боротися з ним. Тому наша позиція буде саме такою, а якою буде позиція нинішньої влади, це нас цікавить найменше".

Він також пояснив, на яких засадах опозиційні політичні сили об'єднаються для участі у парламентських виборах.

"Кожна опозиційна сила, яка здатна на об'єднання, зрікається політичної конкуренції і внутрішньої боротьби всередині опозиції, і формується єдиний список опозиції для участі у парламентських виборах", - зазначив народний депутат.

Нагадаємо, сьогодні, 30 березня, лідер партії "Фронт змін" Арсеній Яценюк висловив впевненість, що до 10 квітня опозиційні партії, що входять до Комітету опору диктатурі, сформують єдиний список для участі у парламентських виборах у мажоритарних округах.

Парламентські вибори в Україні пройдуть 28 жовтня.