ua en ru

Опозиція має сформувати єдиний список кандидатів на парламентські вибори до 10 квітня, - Яценюк

Лідер партії "Фронт змін" Арсеній Яценюк вважає, що до 10 квітня опозиційні партії, що входять до Комітету опору диктатурі, сформують єдиний список для участі у парламентських виборах у мажоритарних округах. Про це повідомляє BBC.

У той же час, Яценюк не сказав, як мав би виглядати партійний список опозиції. Він лише сказав, що відповідь на це питання має з'явитися через три тижні.

"Пропоную протягом наступних трьох тижнів поставити крапку і повідомити про те, яким чином опозиція перемагатиме на виборах", - заявив він.

Лідер "Фронту змін" також сказав, що опозиція має піти на вибори з чітким і зрозумілим планом дій та реальною альтернативою владі Президента Віктора Януковича.

Нагадаємо, "Батьківщина" і "Фронт змін" 16 березня запропонували іншим партіям, що входять до Комітету опору диктатури та підписали на Софіївській площі угоду про спільні дії опозиції, надати список кандидатів для розгляду можливості їх включення в список від єдиної опозиції для участі в парламентських виборах за 25 мажоритарними округами.

Парламентські вибори в Україні пройдуть 28 жовтня.