ua en ru

Шимків: російські хакери регулярно атакують АП

Шимків: російські хакери регулярно атакують АП Фото: заступник глави Адміністрації президента України Дмитро Шимків

Йдеться як про використання методів соціальної інженерії, так і про безпосередні вірусні атаки

Адміністрація президента України (АП) регулярно стикається з комп'ютерними атаками з боку російських хакерів. Про це сьогодні на прес-конференції в Києві заявив заступник голови АП Дмитро Шимків, передає кореспондент РБК-Україна.

Як зазначив Шимків, йдеться як про використання методів соціальної інженерії з метою отримання інформації, так і про безпосередні вірусні атаки.

"Є конкретні віруси, сигнатури, з якими доводиться боротися. І це сьогоднішні реалії", - додав заступник глави АП.

На думку Шимківа, для боротьби з такими атаками держава має створювати спеціальні підрозділи, тоді як IT-компанії можуть допомагати державі у навчанні працівників таких підрозділів. "IT-галузь володіє всіма необхідними для цього знаннями", - наголосив він.

Як зазначив присутній у залі директор асоціації "ІТ України" Віктор Валєєв, компанії, що входять до складу асоціації, готові надати таку допомогу. Асоціація складається із близько 45 IT-компаній, найбільшими серед яких є EPAM Systems, SoftServe, Luxoft, GlobalLogic та Ciklum.

За словами директора Львівської міськради з інновацій Яніки Мерило, аналогічну допомогу в підготовці фахівців з комп'ютерної безпеки готова надати некомерційна організація ICT Competence Center, співзасновником якої вона є.

Нагадаємо, згідно зі звітом Міністерства внутрішньої безпеки США, до атак на українські обленерго причетні російські хакери.

Раніше американські ЗМІ з посиланням на джерела в Білому домі повідомляли, що за збоями електроенергії в Україні стоїть РФ.