ua en ru

Шевченківський райсуд поновив строки на оскарження судових постанов щодо закриття справ проти співучасників Тимошенко

Шевченківський районний суд м. Києва сьогодні, 28 жовтня 2011 року, задовольнив клопотання Генеральної прокуратури України (ГПУ) про поновлення строків на касаційне оскарження постанов цього ж суду про закриття кримінальних справ стосовно кількох співучасників Юлії Тимошенко. Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

Після набрання законної сили зазначеного рішення, кримінальна справа разом з касаційними скаргами Генеральної прокуратури буде направлена до Вищого спеціалізованого суду розгляду кримінальних та цивільних справ для розгляду по суті.

Як повідомлялося раніше, 20 жовтня 2011 року Генеральною прокуратурою України скасовано незаконну постанову про закриття кримінальної справи відносно Тимошенко за фактами розкрадання бюджетних коштів на суму понад 25 млн грн та ухилення від сплати податків на суму понад 20 млн грн шляхом запровадження злочинної фінансової схеми щодо розрахунків за природний газ корпорацією "Єдині Енергетичні системи України" (ЄЕСУ) та приховування від оподаткування доходів від діяльності її офшорної компанії Somolli Enterprises Limited.

Верховним судом України у 2005 році рішення про закриття кримінальних справ по суті не розглядалося, у задоволенні клопотань захисника Віктора Швеця в інтересах Юлії Тимошенко та інших було відмовлено.

Раніше повідомлялося, що СБУ планує допитати колишнього головного бухгалтера ЄЕСУ Лідію Сокольченко.