ua en ru

Шевченко заявляє, що був у Києві ще до пожежі на нафтобазі

Шевченко заявляє, що був у Києві ще до пожежі на нафтобазі Фото: Ігор Шевченко

Міністр стверджує, що вихідні провів у Європі, але в понеділок вже був на робочому місці

Міністр економіки і природніх ресурсів Ігор Шевченко стверджує, що не знає кому належав літак на якому він повернувся з Європи до Києва. Про це він повідомив в інтерв'ю РБК-Україна.

За його словами, на вихідних, 6-7 червня, напередодні аварії на нафтобазі під Васильковим, міністр екології перебував у Берліні, але не зміг повернутися до України через те, що рейси були заповнені у зв'язку в проведенням фіналу Ліги Чемпіонів.

"Я не знав яким чином потрапити на роботу в понеділок, і знайшов свого знайомого, який в той час був у Європі. Він запропонував мене підвезти, бо він вилітав з Ніцци в той час. Чи його це літак чи не його літак, я не знаю, я не перевіряв юридично. Я не знав, хто власник цього літака", - стверджує Шевченко.

Міністр підкреслив, що не знає, чи належав зазначений літак саме члену депутатської групи "Воля народу" Олександру Онищенку. "Я не знаю чий це літак. Він просто летів в цьому літаку і запропонував довести мене до Києва, щоб я потрапив у понеділок на роботу. І за кілька годин до початку пожежі я вже був у Києві на роботі. Все, що кажуть, що я під час не займався пожежею, а десь відпочивав, це неправда, на це є докази, реальні докази. А те, що говорить Олег Ляшко, не відповідає дійсності", - резюмував міністр.

Нагадаємо, лідер Радикальної партії Олег Ляшко звинуватив міністра екології в тому, що під час пожежі на нафтобазі останній відпочивав в Ніцці, звідки повернувся до Києва на літаку нардепа Онищенка.