ua en ru

Шевченку пропонували призначити головою Держгеонадр людину Януковича

Шевченку пропонували призначити головою Держгеонадр людину Януковича Фото: міністр екології Ігор Шевченко

Ця людина була представником Віктора Януковича на президентських виборах у 2004 р

Міністр екології Ігор Шевченко заявив, що йому пропонували призначити головою Державної служби геології та надр (Держгеонедр) людину, пов'язану з екс-президентом України Віктором Януковичем. Про це Шевченко розказав в інтерв'ю РБК-Україна.

За його словами перший заступник міністра Кабінету міністрів Олег Паракуда пропонував людину на Державну службу геології і надр від свого міністерства.

"Але ця людина була представником Віктора Януковича на президентських виборах у 2004 р.", - розповів Шевченко.

Також він зазначив, що прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк так само нав'язував йому людину на керівника Геологічної служби України.

"Так само намагалися нав'язати мені людину на першого заступника Державної екологічної інспекції. Мені дзвонила міністр Кабінету міністрів (Ганна Онищенко, людина з команди Яценюка, - РБК-Україна) і настирливо пропонувала подати на призначення першого заступника Державної екологічної інспекції їхню людину. Я відмовив", - зазначив Шевченко.

Він також повідомив, що нардеп від "Народного фронту" Микола Мартиненко та міністр внутрішніх справ Арсен Аваков пропонували Степана Лизуна призначити заступником міністра, "який би відповідав саме за надракористування і вирішував би їхні питання по надракористуванню".

"Лизун був неодноразово заступником міністра екології і природних ресурсів. От таких мені кандидатів пропонували", - додав Шевченко.

Нагадаємо, голова фракції "Блок Петра Порошенка" Юрій Луценко повідомив, що Рада коаліції ще не прийняв остаточне рішення про відставку міністра екології та природних ресурсів Ігоря Шевченка.