ua en ru

Шеремета прогнозує зниження ВВП у 2014 р. на 3 %

Міністр економічного розвитку і торгівлі Павло Шеремета прогнозує зниження зростання ВВП у 2014 р. більш ніж на 3%.

Міністр економічного розвитку і торгівлі Павло Шеремета прогнозує зниження зростання ВВП у 2014 р. більш ніж на 3%. Про це він заявив під час виступу у Верховній Раді України, передає кореспондент РБК-Україна.

"У 2014 р. можливе зниження ВВП більше ніж 3%, зростання цін на споживчому ринку ... та інші негативні фактори. Зростання може відбутися лише в кінці року і на початку наступного року, якщо будуть проведені реформи. В 2015 р. може бути вже зростання", - сказав Шеремета.

Крім того, Шеремета прогнозує стабілізацію на валютному ринку України.

"Якщо говорити про валютний ринок, то ми очікуємо, що стабілізуючим фактором буде отримання ресурсів від міжнародних фінансових організацій, які стабілізують ситуацію на валютному ринку", - сказав Шеремета.

За його словами, Україна може бути в першій десятці рейтингу Doing business через два-три роки. Україна зараз знаходиться на 112 місці, і така ситуація уряд не влаштовує.

"Ми говоримо про те, що ми можемо бути в десятці через два-три роки", - сказав Шеремета.

В той же час Мінфін України прогнозує зростання ВВП в 2015 р. на 1,7%, а інфляцію (грудень до грудня) - 5,4%. Номінальний ВВП в 2015 р. складе 1,742 млрд грн, зростання індексу цін виробників - на 7,3%, рівень безробіття за методологією Міжнародної організації праці (МОП) - 7,8%.