ua en ru

Шеремета визнав, що УА з ЄС може спричинити за собою новий виток торгової війни з РФ

Міністр економічного розвитку і торгівлі України Павло Шеремета визнав, що угода про асоціацію (УА) з Євросоюзом може спричинити за собою новий виток торговельної війни з Російською Федерацією.

Міністр економічного розвитку і торгівлі України Павло Шеремета визнав, що угода про асоціацію (УА) з Євросоюзом може спричинити за собою новий виток торговельної війни з Російською Федерацією. Про це він заявив на брифінгу журналістам, передає кореспондент РБК-Україна.

"Завтра відбудеться велика подія для України, для нашої економіки", - заявив Шеремета.

При цьому він визнав, що підписання угоди з ЄС може спричинити за собою новий виток торгової війни з РФ.

"Але я думаю, що все, що відбувається зараз з Україною рано чи пізно буде сприяти нормалізації торговельно-економічних відносин з РФ. Якщо негативний сценарій відбудеться, компенсує нам втрати ЄС? Є чиста математика: якщо брати ринок ЄС, то він в 4-5 разів більше, ніж східний ринок. Ризики є. На даному етапі ми більше знаємо як раз східний ринок. Тому тут включається вже наше бажання перемогти", - підсумував міністр.

Нагадаємо, 27 червня в Брюсселі Президент України візьме участь у підписанні економічних та секторальних положень угоди про асоціацію Україна-ЄС.