ua en ru

Шеремета схвалив створення Економічного консультаційної ради при Мінекономрозвитку

Міністр економічного розвитку і торгівлі України Павло Шеремета схвалив створення при Мінекономрозвитку Економічного консультаційної ради (ЕКС), яка буде надавати рекомендації щодо економічної політики України.

Міністр економічного розвитку і торгівлі України Павло Шеремета схвалив створення при Мінекономрозвитку Економічної консультаційної ради (ЕКР), яка буде надавати рекомендації щодо економічної політики України. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Мінекономрозвитку.

Як повідомляється, ЕКР очолив відомий канадський економіст Василь Калимон (Ivey Business School, Canada). В початкову групу експертів увійшли Дарон Асемоглу (MIT, Boston), Андерс Ослунд (Peterson Institute, Washington), Каха Бендукідзе (Free University, Georgia) і Олег Гаврилишин (Munk Centre, Canada).

Основною функцією Ради, згідно з повідомленням, буде підготовка конкретних рекомендацій щодо стратегічних економічних питань розвитку нашої держави. Крім того, діяльність ЕКР буде сприяти розвитку співробітництва з іноземними економічними інститутами, кредитними організаціями і допоможе ефективніше реалізовувати програми залучення фінансових ресурсів для реалізації необхідних змін в економіці.

У відомстві також зазначають, що представники ЕКР будуть мати можливість взяти активну участь у підготовці Стратегії розвитку України до 2020 року, над розробкою якої працює Мінекономрозвитку.

"На сьогодні вже сформована робоча група з розробки та імплементації цього документа, який буде визначати цілі і шляхи розвитку України на довгострокову перспективу. До складу групи увійшли представники профільних міністерств, а також експерти, консультанти, представники бізнесу", - йдеться в повідомленні.