ua en ru

Shell і "Газпром нафта" створили СП для роботи на ділянках зі сланцевої нафти в Сибіру

Shell і "Газпром нафта" створили спільне підприємство (СП) для роботи на ділянках зі сланцевої нафти в Західному Сибіру. Про це РБК повідомили в прес-службі компанії Shell в Росії.

У прес-службі зазначили, що компанії будуть володіти СП - ЗАТ "Ханти-Мансійський нафтовий альянс" - на паритетній основі.

У свою чергу, в прес-службі "Газпром нафти" РБК повідомили, що генеральним директором СП призначений керівник проектного офісу "Важковидобувані запаси" (ТРВЗ) "Газпром нафти" Кирило Стрижнев. СП зареєстровано в Санкт-Петербурзі, формування проектної команди триває.

У російській компанії відзначили, що також фахівці Shell і "Газпром нафти" ведуть роботу з регіонального вивчення нетрадиційних ресурсів нафти на території Західного Сибіру для виявлення найбільш перспективних зон баженовської свити та їх оцінці.

"Акціонери володіють компанією паритетно. Всі витрати, пов'язані з геологорозвідувальними роботами, розробкою і видобутком вуглеводнів в рамках нового СП будуть здійснюватися пропорційно часткам володіння", - додали в "Газпром нафти".

Нагадаємо, в квітні 2013 р. "Газпром нафта" і Shell підписали меморандум про підтвердження генеральної угоди про партнерство в області розвідки і видобутку сланцевої нафти. Тоді повідомлялося, що сторони створять спільне підприємство, яке займеться новими проектами з розвідки та розробки нафтоносних сланців на території Ханти-Мансійського автономного округу.

У двох цих компаній вже є інше спільне підприємство - "Салым Петролеум Девелопмент", з 2003 р. воно веде освоєння Салымской групи нафтових родовищ в ХМАО.