ua en ru

Шеф поліції Кельна відсторонений від посади

Шеф поліції Кельна відсторонений від посади Фото: глава поліції Кельна Вольфганг Альберс

Два дні тому він виключав можливість свого відходу

Глава поліції Кельна Вольфганг Альберс тимчасово відсторонений від займаної посади. Про це повідомляють німецькі ЗМІ, посилаючись на джерела в уряді федеральної землі Північний Рейн - Вестфалія.

"В даний час необхідно було прийняти таке рішення, щоб відновити довіру громадськості і дієздатність поліції Кельна, особливо в світлі майбутніх масових заходів", - цитує міністра агентство dpa.

За словами Єгера, він особисто повідомив Альберса про відсторонення і той зустрів це рішення з розумінням.

Зазначається, що відставка глави поліції Кельна сталася на тлі скандалу навколо масових нападів на жінок у новорічну ніч.

Ще два дні тому Альберс категорично виключав можливість свого відходу з посади. На питання журналіста радіостанції WDR, чи збирається той залишатися на своєму посту, начальник кельнської поліції відповів: "Ну, звичайно! Я потрібен тут саме зараз".

Нагадаємо, по справі про напади в Кельні затримані дві людини. У затриманих були вилучені мобільні телефони з відеозаписами зіткнень і нападів на жінок

Раніше повідомлялося, що в Кельні впізнали 16 підозрюваних у нападі на жінок. Більшість інцидентів сталися неподалік від центрального вокзалу і Кельнського собору. Потерпілі заявили, що на них нападали окремі групи приблизно в 30 чоловік.