ua en ru

Шахта "Білоріченська" у Луганській обл. повернулася в державну власність, - Міненерговугілля

Шахта "Білоріченська" (смт Білоріченське Лутугинського району Луганської області) згідно з рішеннями судів повернута у державну власність та передана в управління Міністерства енергетики та вугільної промисловості України. Про це повідомляє прес-служба міністерства.

Так, згідно з рішенням Господарського суду м. Києва від 15.12.2011 було визнано недійсним рішення позачергових загальних зборів від 19.11.2010 державного відкритого акціонерного товариства "Шахта "Білоріченська" дочірнього підприємства державної холдингової компанії "Луганськвугілля", згідно з яким державне відкрите акціонерне товариство "Шахта "Білоріченська" дочірнього підприємства державної холдингової компанії "Луганськвугілля" було припинено шляхом реорганізації в товариство з обмеженою відповідальністю "Шахта "Білоріченська".

Державну реєстрацію ТОВ "Шахта "Білоріченська" за рішенням суду було скасовано.

Це рішення було підтверджено у судах вищих інстанцій - рішеннями Київського апеляційного господарського суду від 14.02.2012 та рішеннями Вищого господарського суду від 12.04.2012 та 25.06.2012.

За наказом Міненерговугілля від 15 серпня 2012 року, виконуючим обов'язки голови правління державного відкритого акціонерного товариства "Шахта "Білоріченська" дочірнього підприємства державної холдингової компанії "Луганськвугілля" було призначено Володимира Ровенського. З 3 вересня 2012 року він приступив до виконання своїх обов'язків.

За інформацією Ровенського, шахта працює в звичайному режимі: зокрема зранку 14 вересня робоча чергова зміна шахтарів приступила до виконання планових робіт.

Зазначимо, раніше повідомлялося, що сьогодні було здійснене рейдерське захоплення шахти "Білоріченська".

Цікаво, що шахта належала одному з кандидатів у народні депутати Ігорю Мартиненкову.

Читайте також: Рейдери захопили шахту кандидата в нардепи в Луганській обл