ua en ru

З'їзд партії "Фронт змін" намічений на 14 червня, - джерела

З'їзд партії "Фронт змін" намічений на 14 червня 2013 р., проте чи буде на порядку денному питання про ліквідацію партії, невідомо. Про це "Комерсант-Україна" повідомили керівники регіональних партійних організацій "Фронту змін".

"Наша партійна організація готова до об'єднання, проте які конкретно питання будуть обговорюватися на з'їзді, я ще не знаю", - розповіла глава черкаської обласної організації "Фронту змін" Наталія Старікова.

"У четвер ми проведемо обласні партійні конференції, на яких виберемо делегатів на п'ятничний з'їзд, - заявив екс-глава житомирської обласної організації" Фронту змін ", народний депутат Геннадій Зубко (" Батьківщина "). - Ми підтримуємо ідею об'єднання, однак на з'їзді будуть обговорюватися інші питання, в тому числі про подальший вступ членів партії "Фронт змін" у "Батьківщину".

Водночас, народний депутат Володимир Бондаренко ("Батьківщина") повідомив, що ПРП проведе свій з'їзд за кілька годин до початку з'їзду партії "Батьківщина". Делегатам буде запропоновано проголосувати за ліквідацію політичної сили. "Члени ПРП напишуть заяви про вступ до партії "Батьківщина". На об'єднавчому з'їзді народні депутати-члени ПРП увійдуть до політради "Батьківщини", а Сергій Соболєв може бути обраний у вищий керівний орган "Батьківщини". Імовірно цей орган буде називатися секретаріатом політради, і до нього увійдуть лідери партій", - заявив Бондаренко.

Нагадаємо, про те, що партії "Реформи і порядок" (ПРП) і "Фронт змін" приймуть рішення про саморозпуск напередодні об'єднавчого з'їзду з партією "Батьківщина", який пройде 15 червня 2013 р., заявив у понеділок ввечері в ефірі каналу ICTV народний депутат фракції "Батьківщина" Сергій Соболєв (один із засновників ПРП).

Урочистий об'єднавчий з'їзд "Батьківщини" відбудеться у суботу, 15 червня 2013 р., на якому очікується об'єднання в лавах "Батьківщини" партії "Реформи і порядок", "Фронту змін" та інших активних політичних діячів.

Читайте також: "Фронт змін" і ПРП для злиття з "Батьківщиною" саморозпустяться, - Соболєв