ua en ru

Сейму Литви не вдалося дійти згоди щодо резолюції про звільнення Тимошенко

Сьогодні депутатам Сейму Литви не вдалося досягти консенсусу з приводу прийняття резолюції правлячої "Партії праці", в якій висловлюється позиція, що "одним з критеріїв підписання договору про асоціацію є звільнення екс-прем'єра Юлії Тимошенко".

Опозиція категорично не погодилася з такою постановкою питання. Більш того, у представників опозиційних партій виникли підозри, що проект резолюції, що під прикриттям захисту прав людини, насправді має цілком певну мету - зірвати підписання угоди про асоціацію між ЄС і Україною.

Представник партії консерваторів Мантас Адоменас сказав: "Виникає питання, кому ця резолюція вигідна? На мою думку, створення Україні перешкод на шляху підписання угод залишить її в орбіті Росії, яка виключно мало поважає права людини".

Автор проекту резолюції "трудовик" Мечісловас Защюрінскас парирував, що "від резолюції відмовлятися недоцільно". І закликав "парламент у парламентській республіці виразно висловлювати свою думку".

"Ми всі хочемо, щоб Україна йшла вперед і визначилася, яким шляхом їй іти", - сказав Защюринскас.

Сейм не прийняв резолюцію, а зійшовся на думку, що потрібен новий проект. Його планує представити соціал-демократ Бенедіктас Юодка, голова парламентського комітету у закордонних справах.