ua en ru

Severstal North America запустила другу лінію оцинковування на заводі в Коламбусе потужністю 540 тис. тонн

Severstal North America (північноамериканський підрозділ "Северсталі") запустила нову, другу лінію оцинковування на заводі в Коламбусе (штат Міссісіпі). Про це говориться в повідомленні компанії.
Нова лінія має встановлену річну потужність в 540 тис. т оцинкованого гарячекатаного і холоднокатаного прокату. Лінія, здатна виробляти оцинковану продукцію, орієнтовану на задоволення потреб ринків будівництва і інфраструктури, включаючи труби для водопостачання.
Запуск лінії оцинковування доповнює недавні запуски другої печі електродуги і двофазної лінії того, що труїть і завершує введення в експлуатацію другої черги заводу в Коламбусе. В результаті річна потужність заводу по виробництву сталі збільшиться до 3,1 млн т, по виробництву оцинкованої продукції - подвоїться - до 1 млн т.
ВАТ "Северсталь" - одна з найбільших в світі вертикальний інтегрованих сталеливарних і гірничодобувних компаній з активами в Росії і США, а також Україні, Латвії, Польщі, Італії, Ліберії і Бразилії. Окрім цього, в 2007 році в компанії сформований золотодобувний сегмент Nordgold, в який входять підприємства по видобутку золота і низка геологорозвідувальних проектів в Росії, Казахстані, Буркина-Фасо і Гвінеї. Акції компанії котируються на російських торгівельних майданчиках РТС і ММВБ, глобальні депозитарні розписки представлені на Лондонській фондовій біржі. У 2010 році виручка компанії склала 13,573 млрд дол., EBITDA досягла 3,263 млрд дол., було вироблено 14,7 млн тонн сталі.
"Северсталь Північна Америка" є одним з найбільших виробників сталі в США, випускаючи широкий асортимент продуктів з високоякісного тонколистового прокату. Інтегрований сталеплавильний завод і головний офіс знаходяться в місті Дірборн, штат Мічіган. Міні-Мілл нового покоління в місті Коламбус, штат Міссісіпі, орієнтований на задоволення зростаючого попиту на сталь на південному сході США. Окрім цього "Северсталь Північна Америка" бере участь в декількох спільних підприємствах по випуску продуктів з доданою вартістю з високоякісного сталевого прокату з покриттям, а також має долю у виробнику металургійного коксу Mountain State Carbon. "Северсталь Північна Америка" є стовідсотковою дочірньою компанією ВАТ "Северсталь".
Нагадаємо, в листопаді 2011 р. "Северсталь Північна Америка" запустила другу чергу заводу Severstal Columbus вартістю 550 млн доларів.