ua en ru

У Сєвєродонецьку засудили члена "Народного ополчення Луганщини"

У Сєвєродонецьку засудили члена "Народного ополчення Луганщини" Фото: суд (Pixabey)

Бойовика засудили до 3 років позбавлення волі

Сєверодонецький міський суд засудив до 3 років позбавлення волі громадянина України, який брав участь у незаконному збройному формуванні (НВФ) "Народне ополчення Луганщини". Про це передає прес-служба прокуратури Луганської області.

Правоохоронці встановили, що в 2014 році житель Сєвєродонецька добровільно дав згоду на участь у діяльності НВФ. Він виконував накази "керівництва" зазначеного збройного формування, зокрема, здійснював чергування на блокпосту, який був розташований на в'їзді в м. Сєвєродонецьк, а саме, маючи при собі автоматичну зброю, виконував обов'язки з особистого огляду громадян, їх речей і транспортних засобів.

Прокуратура Луганської області підтримала державне обвинувачення у кримінальному провадженні за фактом участі громадянина України в діяльності не передбаченого законом збройного формування (ч. 2 ст. 260 КК України)

Вироком Сєверодонецького міського суду учасник "ополчення" був визнаний винним у скоєнні кримінального злочину, і засуджений на 3 роки позбавлення волі.

Нагадаємо, раніше Старобільський районний суд Луганської області засудив до 4 років і 1 місяця позбавлення волі за сепаратизм колишнього голови Станично-Луганської районної ради Луганської області.