ua en ru

На північно-заході Англії введено "червоний" рівень загрози

На північно-заході Англії введено "червоний" рівень загрози Фото: шторм на північно-заході Англії

Найбільш високий рівень загрози ввели в зв'язку з приходом у регіон шторму Десмонд

На північно-заході Англії введено найвищий "червоний" рівень загрози у зв'язку з приходом у регіон шторму Десмонд. Про це повідомляє ТАСС, посилаючись на дані Головної метеорологічної служби Сполученого Королівства.

Відзначається, що найбільш важка ситуація спостерігається в графстві Камбрія, де з-за різкого підйому рівня води поліція була змушена евакуювати жителів прямо з їхніх будинків. Очікується, що в найближчі години у регіоні може випасти ще до 150 мм опадів, що може привести до повного або часткового затоплення цілих міст і сіл.

Додаткові проблеми створює сильний вітер, швидкість якого в регіоні досягає 120 км/год. З-за урагану і підтоплень порушено залізничне сполучення, закрито десятки доріг. Місцева влада закликає населення не залишати будинки без крайньої необхідності не вирушати в дорогу.

Повідомляється, що шторм може представляти пряму загрозу життя" і здоров'ю місцевих жителів. За інформацією ЗМІ, з-за сильного вітру на півночі Лондона 90-річний чоловік потрапив під колеса автобуса, врятувати його не вдалося.

Всього в країні в даний час оголошено близько 100 попереджень про повені, близько чверті з яких обіцяють бути сильними. "Червоне" штормове попередження, крім загрози життю людей, також означає ймовірність серйозних руйнувань.

Нагадаємо, В Ірландії десятки тисяч будинків опинилися без світла в результаті шторму.