ua en ru

Північна Корея пригрозила потопити атомний підводний човен США

Північна Корея пригрозила потопити атомний підводний човен США Фото: USS Michigan

У Пхеньяні заявили, що готові атакувати підводний човен при виникненні загрози

Пхеньян (Північна Корея) пообіцяв потопити атомний підводний човен Військово-морських сил Сполучених Штатів Америки USS Michigan, який прибув до Південної Кореї. Про це з посиланням на північнокорейські урядові ЗМІ повідомляє агентство Yonhap.

Зазначено, що в КНДР прибуття американського підводного човна визнали актом військового залякування.

"Термінове переміщення атомного підводного човна у води Корейського півострова, поєднане з розгортанням авіаносної ударної групи, призначене для подальшої активізації військових загроз щодо нашої республіки", - йдеться в повідомленні.

Також у Пхеньяні заявили, що готові атакувати її при виникненні загрози.

"У той момент, як USS Michigan рушить із місця, вона буде приречена на жалюгідну доля стати підводною примарою", - попередили в КНДР.

Атомний підводний човен USS Michigan прибув у південнокорейський порт Пусан 25 квітня. Після перевірки корпусу він приєднається до авіаносця USS Vinson для навчань у Японському морі.

Нагадаємо, авіаносна ударна група ВМС США була направлена ​​до Корейского півострову після загострення ситуації навколо ракетної програми КНДР. Крім того, минулого тижня США почали розгортання в Південній Кореї елементів системи протиракетної оборони.