ua en ru

Авіаносна група США почала навчання біля берегів Корейського півострова

Авіаносна група США почала навчання біля берегів Корейського півострова Фото: авіаносна ударна група ВМС США

Мета навчань - чинення тиску на Північну Корею в умовах випробувань балістичних ракет КНДР

Авіаносна ударна група флоту Сполучених Штатів Америки, до складу якої входить атомний авіаносець USS Carl Vinson, приступила до навчань неподалік від берегів Корейського півострова. Разом із нею в навчаннях беруть участь кораблі японських ВМС, передає Yomiuri Shimbun.

За даними газети, метою навчань буде чинення тиску на Північну Корею в умовах триваючих випробувань балістичних ракет КНДР. Крім того, американські та японські моряки мають відпрацювати свою взаємодію.

Як очікується, маневри, участь у яких візьмуть два японські есмінці Ashigara і Samidare, триватимуть від трьох до п'яти днів.

Про відправлення авіаносної ударної групи ВМС США до берегів Корейського півострова стало відомо 9 квітня. Влада КНДР дії Вашингтона розцінила як провокацію і пообіцяли дати на неї "жорстку відповідь".

Нагадаємо, раніше стало відомо, що США розглядають можливість нанесення превентивного удару по Північній Кореї в разі, якщо Пхеньян знову проведе ядерні випробування. Водночас пріоритетними методами впливу на КНДР Білий дім, як і раніше, вважає дипломатичні, а не силові.