ua en ru

Севастопольська міськрада затвердила нові тарифи на послуги ЖКГ.

Севастопольська міськрада затвердила нові тарифи на послуги ЖКГ, передає кореспондент РБК-Україна.

На сьогоднішній сесії міськради депутати заслуховували звіти робочої групи щодо перевірки ефективності роботи комунальних підприємств. Зокрема, до списку увійшли: КП «Севміськводоканал», «Севтеплоенерго» і РЕП. «Депутати прийшли до висновку, що тарифи, встановлені екс-градоначальником Сергієм Куніциним були необґрунтовано завищені. З 59,5 млн куб. м води в 2009 р. до севастопольців дійшло лише 28 млн», - повідомив глава робочої групи - новообраний голова міськради Юрій Дойніков.

Депутати запропонували три проекти рішень про внесення змін у сфері тарифної політики міста. Народні обранці одноголосно затвердили нові цифри.

Так, тепер за 1 кв. м севастопольці платитимуть 1,36 грн. Тоді як в наказі, встановленому С.Куніциним вартість складала 1,51. За водопостачання і водовідведення для населення, що має водоміри (за винятком приватного сектора), за 1 куб. м нова ціна - 4,80 грн. Порівняно з попередньою - 6,40 грн. Оплата за спожиту теплову енергію в опалювальний сезон за наявності приладів обліку теплоносія, за Гкал - 93,791 грн. У наказі С.Куніцина вартість на дану послугу складала 163,567 грн.

Голова постійної комісії міськради з міського господарства Сергій Живодуєв зазначив, що дані тарифи повністю обґрунтовані і не потребують додаткових дотацій для комунальних підприємств.