ua en ru

Севастополь отримає 20 млн грн з держбюджету на придбання тролейбусів

Бюджет Севастополя отримає 20 млн грн з державного бюджету на придбання тролейбусів для підприємства "Севелектроавтотранс". Про це повідомляє прес-служба Севастопольської міської державної адміністрації (СМДА), передає кореспондент РБК-Україна.

За інформацією прес-служби, голова адміністрації Володимир Яцуба відзначив, що СМДА веде переговори з Львівським автобусним заводом, "щоб все-таки отримати транспорт, за який вже було заплачено". За його словами, відповідна домовленість була досягнута завдяки "розумінню проблеми" владою України.

На думку Яцуби, в Севастополі тролейбус залишається громадським транспортом "номер один". "Тролейбус перевозить 120 тис. пільговиків, і цю кількість ніхто не скоротить. Колись на міських маршрутах працювали 250 машин, зараз - 93. Можливо, ця кількість і оптимальна, але, інша справа, в якому стані ці машини! Оновлення тролейбусного парку - гостра необхідність", - відзначив глава СМДА.

Раніше представники КП "Севелектроавтотранс" заявляли, що безкоштовне перевезення численних пільговиків є головною причиною важкого фінансового стану севастопольського тролейбусного підприємства. "Севелектроавтотранс" (колишнє КП "Севтролейбус") обслуговує 14 основних тролейбусних маршрутів, має 8 кінцевих станцій, 4500 опор, 131 км контактної мережі.