ua en ru

Мережеві рітейлери стали проявляти активність в регіонах РФ.

Мережеві рітейлери стали проявляти активність в регіонах РФ, повідомляє РБК daily . Найбільші продавці продуктів харчування, спорттоварів і побутової техніки активно підбирають майданчики для своїх магазинів по всій РФ. Зараз в регіонах на ринку нерухомості спостерігається ситуація, коли орендар може сам диктувати власникові приміщення вигідні для себе умови, пояснюють брокери. Наприклад, просити парковку на 350 машиномісць замість 250, обіцяних орендодавцем. Проте таке положення продовжиться всього рік-два, попереджають експерти.

Якщо в першому півріччі 2009 р. рітейлери практично зупинили свій розвиток, не розглядали нові проекти і працювали над оптимізацією форматів, то з кінця року вони знов стали проявляти активність.

Penny Lane Realty зараз підбирає майданчики в регіонах для Х5 Retail Group, Auchan, Metro Cash & Carry, Real, «О'кей», «Спортмастера», «Техносили», «М.Відео» і «Ельдорадо».

Х5 має намір в 2010 р. відкрити десяток гіпермаркетів, 15 супермаркетів і 250 дискаунтерів. «Ельдорадо» відкриє в 2010 р. близько 30 магазинів, більшість за межами Москви.

Власники магазинів не приховують, що на сьогоднішній день правила на ринку торгових центрів диктують орендарі.