ua en ru

Сервери з відео з місця інциденту біля офісу "Інтера" пошкоджено, - Геращенко

Сервери з відео з місця інциденту біля офісу "Інтера" пошкоджено, - Геращенко Фото: народний депутат України Антон Геращенко

Хто саме пошкодив обладнання для камер спостереження, відтепер з'ясовуватимуть слідчі спільно зі співробітниками техвідділу телеканалу

Сервери з відеозаписами з місця інциденту біля будівлі телеканалу "Інтер" виявилися пошкодженими. Про це заявив народний депутат України із фракції партії "Народний фронт" Антон Геращенко, повідомляє "112 Україна".

"Прибула на місце слідчо-оперативна група попросила надати записи з відеокамер спостереження, однак ці записи на вимогу слідчих надано не було. Для цього знадобилося 4-5 годин, щоб підготувати всі необхідні процесуальні документи, і це викликає питання", - зазначив Геращенко .

За словами нардепа, зараз слідчі будуть вивчати всі версії події і проводити експертизу того, яким чином було здійснено підпал.

"Цієї ночі було привезено поліції сервери, на яких є відеозаписи будівлі, проте сервери виявилися пошкодженими, і зараз поліцейські експерти з кібербезпеки намагаються відновити записи на цих серверах", - додав Геращенко.

У тому, що саме сталося із серверами, тепер розбиратимуться слідчі спільно зі співробітниками техвідділу "Інтера".

"З цього питання (пошкоджених серверів, - ред.) зараз слідчі разом з експертами будуть звертатися до представників технічних фахівців телеканалу" Інтер "для того, щоб розібратися, що трапилося із серверами, чому вони виявилися пошкодженими", - резюмував Геращенко.

Нагадаємо, раніше сьогодні президент Петро Порошенко доручив генеральному прокурору Юрію Луценку взяти розслідування пожежі на телеканалі "Інтер" під особистий контроль. Як повідомлялося, в результаті даного інциденту 4 вересня постраждали семеро людей.