ua en ru

Сергій Яковлєв офіційно став головним редактором російського "Комерсанта"

Сергій Яковлєв офіційно став головним редактором російського "Комерсанта" Джерело фото: "Коммерсантъ"
Головний редактор тижневика "Коммерсант-Деньги" Сергій Яковлєв призначений головним редактором газети "Комерсант".

Головний редактор тижневика "Коммерсант-Деньги" Сергій Яковлєв (на фото) призначений головним редактором російської газети "Комерсант". Про це повідомляється на сайті видання.

Тиждень тому на зборах колективу видавничого дому "Коммерсант" було оголошено, що редакційний директор і головний редактор газети "Коммерсант" Михайло Михайлин звільнений від займаних посад за рішенням акціонерів. Тоді ж на посаду головного редактора був запропонований Яковлєв.

Джерело у виданні пояснив РБК, що причиною звільнення Михайлина могла стати опублікована раніше стаття "Роснефть" повстала проти Заходу. У цьому матеріалі з посиланням на декількох федеральних чиновників говорилося, що "Роснефть" надіслала Володимиру Путіну лист з пропозицією посилити відповідні санкції проти західних країн - ввести 100%-ву передоплату поставок газу в країни Євросоюзу, обмежити доступ на російські модулі МКС, заборонити імпорт ядерних відходів з ЄС і США, а також ряд інших заходів.

Однак сам Михайлин заперечував, що стаття про "Роснафти" вплинула на його відхід з "Комерсанта". Він уточнив, що догляд за займаних посад у творчу відпустку був його рішенням з акціонерами видавничого дому.

Сергій Яковлєв народився в 1964 році в Москві. Закінчив Московський державний педагогічний інститут імені Леніна (нині Московський педагогічний державний університет) та аспірантуру Інституту психології Академії наук СРСР, кандидат психологічних наук.

З 1993 по 1997 роки обіймав посаду фінансового директора пейджингової компанії "Континеталь", в 1997 році прийшов до видавничий дім "Коммерсант", де працював спочатку літературним редактором, потім випусковим редактором. З 1999 року працював головним редактором економічного тижневика "Комерсант-Гроші".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що головний редактор журналу "Коммерсант. Гроші" Сергій Яковлєв погодився очолити газету "Комерсант".